Sammen om scenekunsten

Velkommen til "Sammen om Scenekunsten"

Vi, 10 teatre, er gået sammen om at udbyde over 150 gratis teaterforestillinger til børn og unge på landets professionshøjskoler, og vi er nu åbne for bookinger fra undervisere og hold der har lyst til at deltage. I forbindelse med forestillingen vil de studerende blive introduceret til teatret, blive inspireret til at inkludere forestillinger i undervisningen, få konkret viden og øvelser de kan bruge fremadrettet, samt et umiddelbart indblik i børns indtryk af teater da forestillingen ses med en gruppe børn som publikum. 

Formålet er, at at give landets kommende lærer- og pædagogstand et forhold til teatret som kulturel dannelses- og undervisningsressource, så de i deres fremtidige arbejde kan give børn og unge mange fine oplevelser i et møde med scenekunsten.

Herunder kan du se en oversigt over alle de turneforestillinger som er med i projektet. 

I kan læse mere om forløbet for de studerende og se et eksempel på hvordan et dagsprogram kan se på linket til højre.  

Ønsker I at booke en forestilling til jeres professionshøjskole eller høre mere om projektet kontakt os på projekt@parkteatret.dk

Rigtig god fornøjelse,

APMF LOGO SORT RGB

Dette projekt er blevet realiseret med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Teatrene i projektet er: Asterions Hus, Teater Baglandet, Bornholms Teater, Mit Teater, Teatret OM, Teater Paradox, Parkteatret - Frederikssunds Kommunes Egnsteater, Sjællands Teater Fair Play, Syddjurs Egnsteater & ZeBU

Alice i Eventyrland

5 år+

Asterions Hus

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på afveje og dronninger ikke er smukke og gode, men brutalt hugger hovederne af folk.
 

Vær med når danser og performer Tilde Knudsen fortæller sin version af den elskede historie om Alice i Eventyrland af Lewis Carroll. Med sig har hun en kuffert fuld af fantasifulde kostumer af designer Susan Marshall. De er baseret på geometriske former, som børnene kender; cirkel, trekant og firkant, og er ligeså finurlige og foranderlige som eventyrlandet bag den låste dør.

VARIGHED: 40 minutter

Scenespecifikationer

Sjællands Teater og Kånstkollektivet præsenterer en moderne ungdomsforestilling om den evige indre kamp, der følger med det at være menneske.
Måske er vi mere ens, end vi tror. Og måske kan vores individuelle identitetskamp vindes i fællesskabet?

Livet kan føles som en boksekamp. Hvis kampen skal vindes, må jeg være modig og vise, hvem jeg er. Men hvordan ved jeg, hvem jeg er, når tilværelsen er så ulideligt kompleks?

3 unge mennesker skal kæmpe mod hinanden til weekendens boksestævne. I sporten er de hinandens modstandere og må hver især kæmpe for egen vinding, men den fremmede modstander kan vise sig at være en holdkammerat, når kampen handler om det at være menneske.

VARIGHED: 60 MINUTTER

Scenespecifikationer

Cirkel

2,5 til 6 år

Teater Baglandet & Teatret Masken

Cirkel er en forestilling, som leger med det cirkulære og de uendelige kredsløb i naturen, i hverdagslivet og i dyr.

I en smuk scenografi oplever Sofie Pallesen sjove og pudsige hverdagsmirakler i en musikalsk, nonverbal forestilling med masser af bevægelse.

CIRKEL er en sjov forestilling om, hvordan vi oplever os selv, som en del af en større sammenhæng.

Historierne rummer stor enkelhed og stor kompleksitet og kan opleves på flere planer af de 2,5 til 6- årige.

Hent inspirationsmateriale her

VARIGHED: 30 MINUTTER

 

Scenespecifikationer

Da lille ræv blev storebror

3 år til 8 år

Mit Teater

Da Lilleræv bliver storebror, stjæler hans nye lillesøster mors kærlighed.

Lilleræv går alene ud i skoven, hvor han møder fru Hjort, der på utraditionel vis hjælper ham med at genvinde kærligheden.

VARIGHED: 30 MINUTTER

Energi

+14år

Parkteatret

”Energi” er ny dansk dramatik skrevet af Anna Skov. Her kommer vi helt tæt på et lokalsamfund og tager diskussionen op om vi skal genoverveje atomenergi som energikilde i Danmark. Vil det gavne vores klima?  Er de menneskelige omkostninger lavere på internationalt plan end ved kul og vindkraft? Hvad vil det betyde lokalt? Og kan de globale fordele overtrumfe de lokale omkostninger?

Diskussionen var virkeligheden for de familier der boede i Kyndby Huse i årene 1974-85. Deres nabo og arbejdsplads, Kyndbyværket, var dengang en mulig lokalitet for et kommende atomkraftværk og derfor eksisterede et forbud mod bebyggelse i en radius af 10 km. fra Kyndby.

I dag fungerer Kyndbyværket som hele Sjællands el-nødforsyning, men hvad hvis Kyndbyværket igen bliver foreslået som atomkraftværk og atomkraften derfor kommer til Danmark?

Vi har ikke svarene, men vi tilbyder publikum en nuanceret viden om atomkraft, samt sætte det globale klimaperspektiv ved vores lokale handlinger til diskussion.

Kan ses fra 9.klassetrin

VARIGHED: 90 MINUTTER

Scenespecifikationer

 

Hvalens sang

6 år+

Teatret OM

Hvalens Sang er en sanselig og underfundig rejse ind i bugen på en kæmpe pukkelhval, og en historie om venskab, hvaler og hvalsang - mødet med en pige, Pinocchio... og plastikaffald.

Forestillingen hylder venskabet, som en skat vi skal beskytte, og handler samtidig om menneskets ubetænksomhed, som gør livet farefuldt for havets dyr.
Du sidder inde i hvalens bug og får den finurlige fortælling med en intensitet og sanselighed, som kun opstår, når du er helt tæt på. 

 

VARIGHED: 30 MINUTTER

Scenespecifikationer

Hvis jeg var en hund

3 år til 8 år

Mit Teater

Hvis jeg var EN HUND...

Teater for de 3-9 årige og deres familier. Mød Leonard, der er så bange for hunde, at han til sidst ønsker selv at blive en stor stærk hund...

En humoristisk og rørende historie om at vove pelsen selvom man er bange.

VARIGHED: 35 MINUTTER

Scenespecifikationer

Hus på hus

12 år+

Asterions Hus

Hus på Hus er en blanding af objektteater, musikalsk og fysisk performance. Med historiefortælling og visuelle overraskelser.

7 generationer af pianister gifter sig ind i 7 forskellige huse. Historien udfolder sig igennem et historisk forløb fra guldalder, over romantikken og 2. verdenskrig til nutid. Personlige historier og skæbner er spundet ind i hinanden, med sprækker i tiden. 

Rummene i dukkehusene transformeres fra lille til stor skala, så de kan fylde hele scenen. Forskellige tider, forskellige virkeligheder. Historie og historiefortælling. I harmoni og disharmoni, magisk realisme og utopi i et poetisk univers. 

VARIGHED: 60 MINUTTER

Scenespecifikationer

JUHU det er regnvejr

3 til 8 år

Teater Baglandet

Er det sjovt at børste tænder?

Hvem bestemmer om du er sur? 
Kilder fantasien under dine tæer?

...og er solen egentlig altid bagved skyen? 

 JUHU det er regnvejr er en nonverbal forestilling for alle der vil overraskes over dagligdagens uventede magi.

En poetisk komikboble om hverdagen, hvor ikke engang fantasien sætter grænser.

VARIGHED: 30 MINUTTER

Scenespecifikationer

Kat · Fugl · Fisk

4 år+

Teatret OM

Kat · Fugl · Fisk er en ordløs, poetisk forestilling, hvor publikum får lejlighed til at opleve magien, når teater kommer helt tæt på.

Forestillingen er inspireret af den tysk-schweiziske maler Paul Klees fantastiske og fabulerende univers. I en leg med skyggespil og geometriske former bliver elementerne levende og finder sammen på nye måder for øjnene af publikum. Prikker, linjer, dyr og byer opstår og forsvinder igen.

Klees malerier er arkitektoniske, poetiske, runde, kantede og fragmentariske. Klee startede hvert billede med et abstrakt symbol og lod derefter motivet udvikle sig eller vokse nærmest som en levende organisme. Klee var interesseret i bevægelse og proces, og det var vigtigere for ham end selve resultatet, som forblev åbent indtil slutningen – ligesom børns leg og fantasi.

Scenografien er et hyggeligt rum inspireret af Paul Klees mange malerier af huse. "Kat · Fugl · Fisk” er fuld af nykomponeret musik af den norske trommeslager og musiker Håkon Berre.

Vi håber, at vores publikum - børnene - gennem mødet med Paul Klees forunderlige verden får lyst til at gå på opdagelse i malerkunsten sammen med deres voksne.

VARIGHED: 35 MINUTTER

Se scenespecifikationer her

Kristoffer er otte år, og om aftenen ligger han i sin seng og tænker på det uendelige verdensrum. Han er fascineret og bange på en gang.

Vi oplever, hvordan det er at være lille og undre sig over universet og stjer- nerne og alt det, vi ikke fatter. Så bliver man nødt til at tænke højt sammen med mor og fantasere om alt det ubegribelige. Slutter universet et sted? Og hvad er der så på den anden side? Måske er det hele en drøm? Men hvem drømmer så drømmen? Er det mig, eller mor, eller måske?

Kant er en dramatisering af Nobelprismodtager Jon Fosses børnebog - en universel fortælling om en dreng og alle de spørgsmål livet afføder, lige før man skal sove.

Kant er en CO-produktion med Teater Baglandet.

VARIGHED: 45 MINUTTER

Se scenespecifikationer her

Krop AMOK

13 år+

Teater Baglandet

KROP AMOK handler om alt det, der sker i teenageårene, når kroppen eksploderer i et væld af nye tanker, følelser og spørgsmål. 

OM at være usikker og forvirret
OM det drengene ikke ved om pigerne, og det pigerne ikke spørger drengene om
OM at føle sig forkert og ensom - også sammen med andre
OM alt det spændende og forunderlige der sker, når kroppen buler ud, og man pludselig ligner sin mor eller får en stemme som sin far. 

KROP AMOK handler om at overleve skiftet fra barn til voksen fra tynd dreng til stærk mand fra lille pige til frodig kvinde. 

Unge bliver dagligt bombarderet af mediebilleder af den perfekte krop, det fede job, den smukke kæreste, det gode liv. Hvis du er en kendt og succesfuld skuespiller, popidol eller sportsstjerne, så er du helt garanteret smuk, veltrænet og lykkelig. Eller er du….? 

Hent undervisningsmateriale her

VARIGHED: 60 MINUTTER

Scenespecifikationer

Kylling vil selv

+1/2 - 4år

Syddjurs Egnsteater

I en hyggelig have ved Pias hus bor en modig og nysgerrig lille kylling.

Kylling vil gerne hjælpe Pia med alt – fra vasketøj til at samle blade og grene.

”Jeg vil selv!” råber Kylling ivrigt.

En dag møder Kylling en anden mærkelig skabning i haven. Den har både stikkende fjer og et underligt hus. Kylling synes at Pindsvin er anderledes og lidt mærkelig, men det er sjovt at få en ny ven.

KYLLING VIL SELV er en sjov og enkel forestilling for de mindste. Med musik og skønne figurer kan I sammen tage på en eventyrlig rejse forestillingen er en perfekt mulighed for forældre og bedsteforældre at præsentere de små for teater på en rolig og tryg måde og for at skabe minder sammen.

En musikalsk forestilling for de mindste med Pia og Kylling.

KYLLING VIL SELV er en uafhængig fortælling af vores populære børneforestilling AT VÆRE FOR LILLE, men har de samme medvirkende.

VARIGHED: 30 MINUTTER

Marias barn - Guds søn

+11år

Parkteatret

Med menneskelige øjne vil vi se på det guddommelige. Vi fortæller hele den fantastiske historie, om Jesus, fra undfangelsen i moders liv, til korsfæstelse og genopstandelse.

Med trompet, sang, og humor fortæller vi om de mennesker Jesu mødte. Om deres kærlighed og had til ham. Deres frustrationen over ikke at forstå ham, og når de endelig forstod, så at stå tilbage med erkendelsen af ikke at kunne leve op til hans krav.

Historien er en fortælling der skal mærkes med sanserne. Det er en af de slags fortællinger der er umulig at forstå, alene med hovedet.

VARIGHED: 60 MINUTTER

Se scenespecifikationer her

Mor og maskinen

8 år+

Teater Paradox

Moderen samler pant og finder ting  i containere. Hun er en mester i genbrug og i at gøre en god handel. Hun sparer op for at kunne genforenes med sine børn der, et for et, er blevet fjernet fra hende. Undervejs møder hun en genstridig flaskeautomat og en hjælpsom flaskedreng i det supermarked, hun kun nødigt besøger, fordi folk kigger mærkeligt på hende.

Det danske (unikke) pantsystem er omdrejningspunktet i denne musikalske komedie, hvor det at genbruge affald er blevet en levevej for mennesker på samfundets bund.

Moren synger om ”Den store krise” – miljøkrise, flygtningekrise, bankkrise mv. - som alle forbander, men som hun drager nytte af. Hendes pointe er at krisen har et ufortjent dårligt ry.

MOR OG MASKINEN er et absurd-humoristisk ”lærestykke”, i arven efter Bertolt Brecht,  om miljø-krise og fattigdom i Danmark. Det er politisk teater for børn om at leve af det, de andre smider væk.

Henriette Rosenbeck spiller moren der drager igennem det danske land med sin vogn. Hun er en krydsning mellem en roma, en klassisk posedame og Mutter Courage. Hun spiller tillige en flaskedreng på 14 år i et supermarked.

VARIGHED: 45 MINUTTER

Scenespecifikationer

Romeo&Julie!

12 år+

Asterions Hus

Asterions Hus har gabt over Shakespeare og den største kærlighedshistorie nogensinde. Det er der kommet en rørende, tempofyldt og humoristisk forestilling ud af.

24 scener, 24 livtag, 24 omveje og 24 hyldester til kærlighedens mange ansigter og slutninger.

I vores hænder udfolder Shakespeares fantastiske tekst sig med alt fra ormedans og forelskede sumobrydere til gartnerkor og inderlig ballet i trillebøre.

Aldrig har der været så meget livsglæde i at spille død!

VARIGHED: 45 MINUTTER

 

FORESTILLINGEN KAN SPILLE BÅDE INDENDØRS OG UDENDØRS

Scenespecifikationer

Sabotage

13 år+

Sjællands Teater Fair Play

SABOTAGE er en forestilling om en ung pige i splittelse. Indeni pigens hjerne bor Sabotøren – en stemme der dikterer og forsøger at kontrollere pigen, hendes oplevelser og møder med verden.

Sabotøren bestemmer over pigens krop, handlinger og følelser, og finder fryd i at sortere og dominere alle hendes vrimlende tanker. For der er så mange tanker inde i pigens hjerne, at de kan føles som sabotage.

Sabotøren nyder at finde orden i tankekaosset, men pigen oplever igen og igen at blive glemt og skubbet væk. Hun har en følelse af, at hun ikke er god nok til at være i sig selv eller bare sig selv. 

I SABOTAGE må pigen konfrontere sin indre sabotør og kæmpe for sin egen eksistensberettigelse, så hun kan tage ejerskab over sin forvirring, forventning og modstridende begær efter livet.

Med SABOTAGE præsenterer Sjællands Teater endnu en forestilling, der på nuanceret og omfavnende vis reflekterer over og belyser en aktuel problemstilling, der vedkommer børn og unge i dag. 

VARIGHED: 60 MINUTTER

 

Se scenespecifikationer her

Sne og sand

10 år+

Zebu

Kan man overleve på en løgn?

Johan har mistet sin nøgle og er låst ude. Hvornår kommer mor hjem? Mørket sænker sig over sneen i boligblokken.

Sne og sand viser et barns kamp med realiteterne i hverdagen. Mor arbejder hele tiden, og forældrene bor ikke længere sammen. Johan må klare sig selv, så godt han kan. Han bruger sin fantasi til at skabe mening i tilværelsen. For hvis man laver en historie inde i hovedet om de ting, der sker i livet, så er virkeligheden faktisk ikke så slem. Men hvad sker der, når fantasien ikke er til at styre? Der er snebolde og kærlighed, svigt og afsløringer.

Hent undervisningsmateriale her

VARIGHED: 50 MINUTTER

Se scenespecifikationer her

2023

Udenfor lands lov og ret

13 år+

Parkteatret

Hvordan dømmer man den skyldige, når ingen er uskyldig? 

Og hvem går man til, når alle er indblandet? 

Udenfor Lands Lov og Ret er et socialrealistisk krimidrama om et samfund hvor de fleste gør, hvad der passer dem og resten lukker øjnene.

I nyskreven dramatik af Reumert-vindende dramatiker Simone Isabel Nørgaard undersøger vi, hvor længe man som omverden kan vende ryggen til før man selv står midt i problemet. 

Med grobund i historien om Venslev-røverne, sammenholder vi nutidens dilemmaer om parallelsamfund, gruppemekanismer og menneskets evne til at vælge sin egen virkelighed. 

Det er historien om, et dysfunktionelt samfund, hvor den ene ulovlighed tager den næste, og hvor de etiske og moralske normer, vi som samfund er fælles om, krakelerer.

Hent undervisningsmateriale her

VARIGHED: 70 MINUTTER

Se scenespecifikationer her

Under Mælkevejen

14 år+

Sjællands Teater Fair Play

Oplev en helt nyskrevet forestilling – inspireret af nutidens unge mennesker og deres tanker og historier.

I ”byen ved fjorden” møder vi de unge mennesker, og vi oplever deres hemmelige drømme, håb, bekymringer, længsler, frygt og lidenskab.

Inspireret af Dylan Thomas’ poetiske mesterværk ’Under Milk Wood’ lader Sjællands Teater os lytte ved døren til sindet hos et mylder af mennesker, der i virkeligheden nok er fuldstændig ligesom os selv. På én og samme tid hyldes hverdagens trummerum, ungdommens længsler og livets magi.

Under Mælkevejen er en forestilling til unge (og voksne) om det at turde leve drømmene ud. Også de drømme, man skal finde mod til at stå ved.

Udover at handle om de unges drømme, tager forestillingen også fat på emner som angst, selvskade, klimakrise, ensomhed, sammenhold, livets skrøbelighed og søgen efter fællesskab.

Hent undervisningsmateriale her

VARIGHED: 65 MINUTTER

Se scenespecifikationer her

Kingos Skygge

9 år+

Parkteatret

En fortælling om ikke at finde sin far, men finde sig selv gennem farens poesi.

I 1600-tallet bliver en ung pige gravid. Faderen er sandsynligvis den, på daværende tidspunkt, kun 16-årige Thomas Kingo, som senere hen bliver en populær salmedigter og magtfuld biskop.

I denne forestilling følger vi Kingos ukendte datter Selma, der kun kender sin far gennem sin mors modstridende og få fortællinger om ham, og ikke mindst hans salmer.

Selma har altid følt sig lidt halv, som en skygge af sig selv, så da hun en dag finder ud af, at Kingo kommer til byens kirke for at prædike, sniger hun sig ud, for at møde ham. Da hun ankommer til kirken, er manden bag orglet, som hun først tror er Thomas Kingo, i virkeligheden en helt anden.

VARIGHED: 45 MINUTTER

Scenespecifikationer

Ødipus

13 år+

Zebu

Verdens første krimi!

ZeBU & Teater2Tusind har ikke behov for at modernisere den fascinerende oldgamle krimi Ødipus. Det er en klassiker, og moderniteten skal man ikke lede længe efter. 

Pesten rammer alle. Har menneskene forbrudt sig mod naturens orden? Kong Ødipus vil vide besked. Han afdækker lag for lag årsagen til sit lands krise. Men hans nådesløse efterforskning bliver samtidig hans skæbne. Hvordan skal ikke afsløres her. Kom selv og oplev Ødipus.

VARIGHED: 55 MINUTTER

Se scenespecifikationer her

APMF LOGO SORT RGB

Dette projekt er blevet realiseret med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Teatrene i projektet er: Asterions Hus, Teater Baglandet, Bornholms Teater, Mit Teater, Teatret OM, Teater Paradox, Parkteatret - Frederikssunds Kommunes Egnsteater, Sjællands Teater Fair Play, Syddjurs Egnsteater & ZeBU

KONTAKT

projektleder Cæciliie Pedersen på projekt@parkteatret.dk

Projektleder Cæciliie Pedersen