GÆSTESPIL V. TEATER NEXT

Ilt

Et yngre kærestepar er i tvivl, om de skal have et barn eller ej. Hvis de tænker for meget, kommer det aldrig til at ske, og hvis de ikke tænker sig godt om, kan det måske få katastrofale følger. I hæsblæsende tempo veksler gnistrende dialog og afvæbnende humor med rørende indsigt i nogle af livets store spørgsmål. Kan man tage klimaudfordringen seriøst og stadig leve sit liv optimalt? Hvad går i givet fald først i stykker? Planeten eller parforholdet? Kan vi tage vores ansvar for kloden for seriøst?

”Ilt” er et prisvindende og meget relevant stykke dramatik som stiller spørgsmålstegn til sit publikum om, hvordan man som verdensborger kan leve sit liv optimalt med god samvittighed og en tro på fremtiden.

“Ilt” (“Lungs)” har bl.a. fået tildelt prisen “Best New Play” i London, og med Teater Next fik “Ilt” sin første danske turnépremiere i 2022. Denne danske produktion er instrueret af Simon Boberg, som bl.a. har stået bag teatersucceserne GRÆSHOPPER på Det Kongelige Teater, MACBETH på Odense Teater og LORT på Husets Teater. 

 

 

★ ★ ★ ★ ★ ★ 
”Fuldstændig fænomenale præstationer (…) kollosal iltindsprøjtning med al den latter der var i salen”
SCENEKANTEN

★ ★ ★ ★ 
”Latteren ruller (…) Berigende aften, især takket være Marie Tourell Søderberg og Christian Bergman”
XQ28

★ ★ ★ ★ 
”Formår at give ilt til både hjernen og hjertet”
CPH CULTURE

★ ★ ★ ★ 
“Teksten er forrygende og flot (…) Der grines undervejs højlydt”
SET PÅ SCENEN

“Forestillingen er stram og præcis i Simon Bobergs instruktion”
FREDERIKSBORG AMTS AVIS

“Må siges at være højaktuelt (…) I rollerne som de to unge var Marie Tourell Søderbergs og Christian Bergmans præstationer helt i top (…) Disse to unge skuespillere kan være med til at sikre vores teaterliv i lang tid fremover”
JYDSKE VESTKYSTEN