Foto: Aktivisterne /Teatergrad / Per Morten Abrahamsen

Foto: Aktivisterne /Teatergrad / Per Morten Abrahamsen

Lørdag 27. januar kl. 16.00

GÆSTESPIL V. TEATERGRAD

AKTIVISTERNE

Klimakrise, krig i Europa, eksplosiv inflation, ligestillingskamp, #Metoo og demokratisk underskud. Listen af presserende samfundsproblemer kan fortsætte i det uendelige, og alt imens politikerne har travlt med Store bededag og undersøgelseskommissioner, vokser problemerne sig kun større. Men hvor bliver folkets oprør af? Har velfærdssamfundets lune tæppe lagt sig som en bekvem lammelse over hele befolkningen?

 

Året er 2024. Et band er samlet, for at gøre en forskel. De vil være bandet, som får dig op af sofaen og ind i kampen mod verdens elendighed: Klimakrise, økonomisk krise, ligestillingskamp, demokratisk underskud og så videre, så langt tankerne rækker. De vil skabe musik som vækker aktivisme og forandring – når nu politikerne har givet op, eller vist sig som en del af problemet.

Med forestillingen AKTIVISTERNE inviterer Teatergrad publikum ud på en kalejdoskopisk vandring gennem de seneste 60 års aktivisme i både ord, billeder og musik. Det bliver en tur, der både provokerer, motiverer og inspirerer publikum til at konfrontere deres egen tilfredshed med tingenes tilstand. AKTIVISTERNE stiller spørgsmålene: Er civil ulydighed vejen frem? Hvor går grænsen mellem aktivisme og ekstremisme? Og hvor blev 68’er-generationen af – kommer de overhovedet udenfor villavejene længere?

I AKTIVISTERNE møder publikum en hybrid af koncert og teater, der gennem sange, musik og tekst, vækker både minder og følelser. Med indslag fra bl.a. John Lennon, Tracy Chapman, Rage Against the Machine og Madonna i samspil med Teatergrads nyskrevne aktivistiske kompositioner, kommer forestillingen vidt omkring i både udtryk og indhold.